Ik ben Loes Reitsma-Willink en sinds 2012 werkzaam als gediplomeerd docente Nederlandse Gebarentaal. Mijn interesse in gebarentaal ontstond al vroeg toen mijn neefje doof werd geboren en wij als familie samen gebarentaalcursussen volgden. Na de eerste cursus volgden al snel de tweede en derde. Tijdens een stage op een school voor Doven en slechthorenden, zag ik opnieuw een docent Nederlandse Gebarentaal aan het werk. Vanaf dat moment wist ik: dit wil ik doen.

Ondertussen ruim 10 jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als Docent Nederlandse Gebarentaal. De afgelopen jaren ben ik zowel in loondienst als zelfstandig ondernemer aan het werk geweest als docent Nederlandse gebarentaal. Dit laatste deed ik veel in de zorg en het onderwijs, maar ook op festivals en binnen bedrijven. Ook nu ben ik inzetbaar in veel verschillende situaties. In Zutphen maar ook elders in het land.

Ik woon in Zutphen, waar ik ben opgegroeid en tot mijn 19e heb gewoond. Daarna woonde ik in Utrecht en Zwolle. Ondertussen ben ik alweer een tijdje terug in mijn geliefde stad, Zutphen. Maart 2022 trouwde ik met Johan en we hebben twee prachtige kinderen: Teuntje (5) en Flip (bijna 2).
Ik werk als docent Nederlandse Gebarentaal ook bij De Gelderhorst, centrum voor oudere doven.

Bovenstaande foto is genomen op het festival Lepeltje Lepeltje. Hiermee trok ik een zomer lang door Nederland om op verschillende plekken workshops Nederlandse Gebarentaal aan kinderen te geven. Deze workshops heb ik ondertussen op verschillende festivals gegeven.

Kom je 23 juli ook naar het magisch verhalen festival in De Steeg? (nabij Arnhem) Ik ben daar om workshops te geven én sta er met een kraam met al mijn producten uit de webshop. Meer informatie over het festival? Kijk op de website van Tante Pollewop.

Visuele (vakantie) inpaklijst

Door mijn ervaring en kennis over totale communicatie denk ik ook in de opvoeding van mijn kinderen breder dan alleen communicatie middels woorden of gebaren.

Mijn dochter pakt sinds ze bijna 3 was, zelfstandig haar tas in met behulp van een visuele inpaklijst. Er is geen kennis van getallen of woorden nodig en daarom te gebruiken vanaf 3 jaar. Gun jij je kind ook een trots gevoel? Klik hier voor meer informatie en het bestellen van deze unieke inpaklijst.